Medewerkers

7f36c5ed-0fee-4a53-bb3b-415a5788ab93

Frank de
Vleesschauwer

Advocaat / mediator (lid vFAS)

Personen- en Familierecht & Erfrecht

 

 

Sinds 1987 ben ik werkzaam als advocaat in Terneuzen en vanaf 2007 ben ik tevens gecertificeerd echtscheidingsmediator.

Het Personen-Familie- en Erfrecht hebben mijn interesse, zodat ik u altijd van deskundig advies kan voorzien.

Als (echt)scheidingsmediator ben ik lid van een beroepsgroep, de Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS). Met aandacht voor de belangen van de kinderen en de ex-partners zoeken we samen naar oplossingen voor de toekomst indien het niet meer mogelijk is om als gezin samen te leven.

Als partners uit elkaar gaan is dat voor allebei of een van de partners een ingrijpende gebeurtenis. Het is dan ook moeilijk om in deze periode alle juridische gevolgen te overzien. 

Ik begeleid ouders en ex-partners bij het vinden van oplossingen over de toekomstige zorgregeling met de kinderen, de financiele bijdragen, de woning, de afwikkeling van de boedel etc.

Als partijen in goed overleg middels mediation afspraken kunnen maken over de gevolgen van hun echtscheiding, geeft dat mij steeds opnieuw een voldaan gevoel. Wanneer dit niet lukt dient de rechtbank beslissingen te nemen.

Bij mediation wordt door mij zoveel mogelijk gezocht naar de gezamenlijke belangen van beide partijen. De beslissing houd je dan in eigen handen en kan vervolgens door een rechter vastgelegd worden.

peter-1

Peter Pijpelink

Advocaat
 

Arbeidsrecht en Huurrecht

 

Na mijn afstuderen in 1996 werkte ik enkele jaren als bedrijfsjurist in de energiesector.

Sinds 2000 ben ik advocaat. Ik werkte bij grote advocatenkantoren in de Randstad en als interim-jurist in het bedrijfsleven.

Het Zeeuwse bloed kroop waar het niet gaan kon en sinds 2005 werk ik in Terneuzen.

Ik heb een algemene praktijk en legde mij gaandeweg toe op het Arbeidsrecht en Huurrecht. Ik sta verhuurders en huurders bij en werkgevers en werknemers.

Een baan en een dak boven het hoofd om te wonen of een onderneming te drijven, zijn vaak vanzelfsprekend. Dat verandert wanneer er problemen ontstaan in de arbeids- of huurrelatie.

Vaak, maar lang niet altijd, monden conflicten uit in een beëindiging van die relatie. Het geeft mij altijd veel voldoening wanneer door goede advisering en het vastleggen van (nieuwe) spelregels een langdurige arbeids- of huurrelatie voortgezet kan worden.

Ontslag geven of krijgen, is immers ingrijpend voor alle betrokkenen. Datzelfde geldt voor het opzeggen van een (langdurige) huurovereenkomst.

Ik adviseer betrokkenen vaak om daarover met elkaar een regeling te treffen. Dan hebben zij de beëindiging van hun geschil in eigen hand. Soms is het inschakelen van een rechter of arbiter echter onontkoombaar. Dan procedeer ik voortvarend om een oplossing en duidelijkheid te krijgen zodat betrokkenen het conflict achter zich kunnen laten. 

thumbnail_IMG_7506_Facetune_08-03-2023-11-20-54

Lucian Lambert

Jurist

Personen- en Familierecht


 

Al sinds 2015 ben ik met -verschillende tussenpozen- werkzaam bij Partner Advocaten. Wat destijds begon met een meeloopstage is uiteindelijk in 2022 uitgegroeid tot een dienstverband als jurist. 

Mijn dagelijkse werkzaamheden zijn erg gevarieerd. Ik stel processtukken op en verricht literatuur-en jurisprudentieonderzoek. Daarnaast adviseer ik cliënten over hun rechtspositie in een procedure.

Op dit moment ben ik voornamelijk werkzaam in het Personen-en Familierecht.
Dit rechtsgebied is erg breed.

Kwesties over erkenning of ontkenning van vaderschap, vervangende toestemming voor verhuizingen naar binnen- en buitenland, kinder-en partneralimentatieberekeningen, adoptie, voogdij, naamswijzigingen, ondertoezichtstellingen en uithuisplaatsingen vallen allemaal onder dit rechtsgebied.  

Omdat dit soort zaken emotioneel beladen zijn vind ik het belangrijk dat ik cliënten zo eerlijk en oprecht mogelijk adviseer. Ook wannneer dit betekent dat ik cliënten moet teleurstellen. Zij hebben immers niets aan loze beloftes. 

Regelmatig krijg ik de vraag wat nu precies het verschil is tussen een advocaat en jurist. Als jurist treed ik net als een advocaat op als belangenbehartiger. De werkzaamheden zijn grotendeels gelijk maar als jurist werk ik wat meer op de achtergrond. 

Daarnaast zijn mensen verplicht -in nagenoeg alle procedures in het Personen-en Familierecht- zich tijdens een zitting te laten vertegenwoordigen door een advocaat.

Deze zittingen zijn besloten, in tegenstelling tot bijvoorbeeld strafzaken. In het Personen-en Familierecht ben ik dus niet bevoegd om een cliënt te vertegenwoordigen.  In andere rechtsgebieden is dit wel mogelijk, zoals in het Bestuursrecht en in Civiele kantonprocedures.

Omdat ik in het verleden als stagiair verschillende procedures in het Personen-en Familierecht heb mogen bijwonen ben ik wel op de hoogte van de gang van zaken tijdens zo'n zitting. Zo nu en dan woon ik nog wel eens een zitting bij als publiek (met toestemming van de rechter). 

Dit helpt mij weer bij het opstellen van processtukken en het adviseren van cliënten.

 

Logo Symplistic

Je wordt doorgestuurd

Je wordt doorgestuurd naar een andere pagina.