ADVOCATEN

Stacks Image 429
Frank de Vleesschauwer

Frank de Vleesschauwer


Vanaf 1987 advocaat in Terneuzen. Sedert 2007 eveneens als enige mannelijke advocaat in Zeeuws-Vlaanderen werkzaam als mediator, die lid is van de Vereniging voor Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS).

Echtscheidingszaken vormen een belangrijk onderdeel van mijn rechtspraktijk. Een echtscheiding is vaak een emotioneel gebeuren voor -een van- de partners. Het brengt ook veel (financiële) onzekerheid teweeg. Dit raakt ook de belangen van de kinderen. Daarom is het belangrijk om op een fatsoenlijke manier uit elkaar te gaan. Je wordt elkaars ex-partner, maar je blijft je hele leven ouder(s) van je kinderen. Je was samen gehuwd of samenwonend en je gaat samen scheiden. Daarom wordt steeds vaker via mediation gescheiden, ofwel via echtscheidingsbemiddeling. Dit houdt in dat beide partners onder begeleiding van een onafhankelijke vFAS-mediator zoeken naar manieren om hun conflict te beëindigen. Het voordeel is dat de gevonden oplossingen beter worden geaccepteerd dan de uitkomst van een onzekere gerechtelijke procedure. In het algemeen is mediation minder kostbaar dan een gerechtelijke strijd, die ook veel negativiteit veroorzaakt.

Bij mediation begeleid ik het hele proces, maak partner-/en kinderalimentatieberekeningen, ben behulpzaam bij het opstellen van ouderschapsplannen en stel echtscheidingsconvenanten op.

Mediation is niet in alle gevallen mogelijk. In dat geval sta ik de cliënt met raad en daad bij om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken. Ook dan waak ik ervoor dat het geschil tussen partijen niet onnodig escaleert.

Naast familierecht oefen ik ook de algemene rechtspraktijk uit, waarin ik meer dan dertig jaar ervaring heb opgedaan. Op het gebied van strafrecht kan ik u eveneens adviseren en begeleiden bij een eventuele gang naar de (politie)rechter.

Peter PijpelinkIk ben geboren en getogen in Terneuzen.

Na mijn studie bedrijfsrecht en civiel recht in Leiden en Schotland ging ik in 1997 aan de slag als bedrijfsjurist in de energiesector. Daarna heb ik enkele jaren in Amsterdam als advocaat gewerkt.

Zeeuws-Vlaanderen bleef trekken, dus keerde ik in 2004 terug naar Terneuzen. Daar ging ik aan de slag als advocaat. Daarnaast was ik jarenlang interim bedrijfsjurist bij een grote energieleverancier.

Sinds oktober 2017 werk ik bij Partner Advocaten.

Als advocaat behandel ik voornamelijk ontslagzaken van werknemers en ambtenaren, schadeclaims van particulieren en bedrijven, geschillen tussen huurders en verhuurders, geschillen tussen uitkeringsgerechtigden en de overheid en geschillen tussen overheid en de burger.

Ik houd van juridisch gepuzzel, het opstellen van contracten en het voeren van kort-geding procedures.

Waar dat kan, voorkom of beëindig ik graag geschillen door het opstellen van een degelijk contract. Als een conflict niet beëindigd of voorkomen kan worden, voer ik juridische procedures.

Ik ben maatschappelijk actief in diverse besturen.
Stacks Image 447
Sjaak Brugge
Sjaak BruggeSedert 1981 tot oktober 2017 werkzaam als advocaat en sedert 1999 verbonden aan de maatschap Brugge de Vleesschauwer Advocaten/Mediators in Oostburg en Terneuzen.

Hij is momenteel als senior juridisch adviseur verbonden aan Partner Advocaten Mediators. Sjaak Brugge heeft zeer ruime juridische ervaring op diverse rechtsgebieden. De collega’s Frank de Vleesschauwer en Peter Pijpelink, die dagelijks in de praktijk als advocaat en of mediator werkzaam zijn, kunnen -indien nodig- nog steeds een beroep op hem doen en gebruik maken van zijn opgedane kennis en ervaring.

CONTACT

Adres
Axelsestaat 11, Terneuzen

Postadres
Postbus 1162
4530 GD Terneuzen
T 0031(0)115 63 12 56
F 0031(0)115 63 12 66

E info@partneradvocaten.nl
W partneradvocaten.nl

Klachten- en geschillenregeling
Algemene voorwaarden
Lid Vereniging Familierecht Advocaten
Scheidingsmediators (VFAS)

verenigingkopie